Caradt

Filter

  • Cultural and Creative Industries
  • Situated Art and Design
  • Biobased Art and Design
  • All

Search

Opening lab Danielle Roberts tijdens cultuurnacht Breda

Tijdens de Cultuurnacht in Breda op 25 januari opent kenniskringlid Danielle Roberts van het lectoraat Mensgericht Creëren haar lab op De Teruggave, Gasthuisvelden 11 in Breda. Naast een expositie van haar werk presenteert Danielle de eerste “Magic Tea”, een variant op de traditionele Japanse theeceremonie.

Magic tea en onderzoek

“Magic Tea” vormt voor Danielle Roberts een onderdeel van haar onderzoek voor het lectoraat Mensgericht Creëren met als doel om inzichten, die meestal alleen door mensen met jarenlange meditatie ervaring worden beleeft, door middel van technologie onderdeel te maken van het dagelijks leven. Smart devices maken ons leven leven gemakkelijker door het automatiseren van allerlei taken. De realiteit is echter dat zo’n systeem de gebruiker zèlf zelden wijzer maakt, maar er vooral op is gericht om het bedrijf achter het product wijzer te maken met data van de gebruiker (Zuboff, 2015). Dat wil echter niet zeggen dat er geen slimme systemen denkbaar zijn die de gebruiker zèlf wijzer maken. Dit is wat Danielle met haar onderzoek beoogt. In “Magic Tea” verkent Danielle hoe wearable en Internet of Things technologie de alledaagse handeling van het zetten en drinken van thee kunnen veranderen in een magische ervaring. Een ervaring waarin de gebruiker een nieuw perspectief verwerft op haar relatie tot de wereld en de manier waarop zij zichzelf ziet.

Magic Tea demonstratie

“Magic Tea” wordt op verschillende momenten tijdens de Cultuurnachtarrow gedemonstreerd. Het lab en de expositie zijn geopend van 18.45 uur tot 23.00 uur.
“Magic Tea” demonstraties:
– 19:00 – 19:30
– 20.30 – 21.00
– 22.00 – 22.30

Situated self-transcendence through interactive technologies

This research project is aimed at improving smart technology in the household. 

Read more arrow
‘For me, the iterative design-research process is an exciting journey towards designs that can transform human consciousness.’

Danielle Roberts is a researcher within the Situated Art and Design research group and a tutor at the Communication & Multimedia Design programme at Avans University of Applied Sciences in Breda.

Private: Danielle Roberts arrow

Thank you for your subscription! Please check your email inbox to confirm.

Okay