Caradt

Filter

  • Cultural and Creative Industries
  • Situated Art and Design
  • Biobased Art and Design
  • All

Search

MC – event – Cinedans | 15-18 Mar 2018 – An invitation to Dance

180315_aninvitationtodancecinedans

An Invitation to DANCE is een onderzoek naar de filmische beleving van dans.
Het eindwerk is een filminstallatie, een dansarena, waar bezoekers zich kunnen laten meevoeren in de wereld van de dansers.

Filmmaker en Caradt-onderzoeker Noud Heerkens begint het onderzoek en de ontwikkeling van An Invitation to DANCE in 2015 in nauwe samenwerking met V2_ Lab voor de Instabiele Media. In 2017 krijgt het project een nieuwe impuls wanneer Choreograaf Loïc Perela, Director of Photography Richard van Oosterhout en Softwaredesigner Rob Duyser bij het project worden betrokken. In Januari 2017 is gestart met de uitvoering. De choreografie, cinematografie en de software krijgen dan langzaam vorm door de verschillende filmexperimenten en proefopstellingen met publiek.

De laatste proefopstelling van An Invitation to DANCE is in oktober 2017 tijdens het Studium Generale ‘Into the Wild’ van het Avans Centre of Applied Research for Art, Design and Technology. Dans, film en technologie schuiven zich artistiek ineen en versterken elkaar in betekenis. In Maart 2018 zal de filminstallatie An Invitation to DANCE zijn première beleven tijdens de 15e en internationale editie van CINEDANS in Filmmuseum EYE.

An Invitation to DANCE – de installatie 
NOUD HEERKENS en LOÏC PERELA | NL | 2018 | SHELTER AMSTERDAM
Met het binnengaan van de installatie An Invitation to DANCE betreedt het publiek de besloten wereld van vijf dansers, vijf individuen. In deze dansarena gelden eigen regels. Hier is geen emotie, geen denken, geen notie van tijd. De lichamen bewegen, allen bevangen door eenzelfde, zich eindeloos herhalende impuls, die wordt versterkt door de beat van de muziek. In de beslotenheid van de installatie kan de bezoeker zich onderdeel wanen van de intieme wereld van de dansers en zich uitgenodigd voelen mee te dansen.

Locatie/datum: SHELTER AMSTERDAM (NAAST EYE)  15-03-18 / 13:00    16-03-18 / 13:00    17-03-18 / 13:00   18-03-18 / 13:00  VRIJ TOEGANKELIJK

An Invitation to DANCE – de film  
Regisseur NOUD HEERKENS,  Choreograaf LOÏC PERELA | NL | 2018 | 12’ | EYE AMSTERDAM
In de film An Invitation to DANCE is er geen omgeving, geen besef van tijd. Er zijn vijf lichamen, vijf karakters. Soms zoeken ze contact, vormen ze een groep waarna ieder weer op zichzelf is.  De lichamen bevangen door eenzelfde, zich eindeloos herhalende impuls kunnen niet stoppen met dansen, die overgave maakt ze menselijk.
Locatie/datum: EYE AMSTERDAM  SHORTS 4  16-03-18 / 16:45 EYE 2 + Q&A        18-03-18 / 17:30  EYE 2 

Thank you for your subscription! Please check your email inbox to confirm.

Okay