Caradt

Filter

  • Cultural and Creative Industries
  • Situated Art and Design
  • Biobased Art and Design
  • All

Search

Interactive game ‘Nature’s Arcade’ on display at OpenX Breda

Interactive Game 'Nature's Arcade' | Image: Simone van den Broek

Voel jij je verbonden tot natuur? Je verbonden voelen tot natuur heeft vele voordelen voor zowel je mentale als fysiek welzijn. Echter zijn onze moderne omgevingen steeds onnatuurlijker geworden en is de interactie tussen mens en natuur bij de meeste mensen zeer beperkt. Hoe maken we natuur weer onderdeel van het dagelijks leven? Hoe zorgen we dat men zich weer verbonden voelt met natuur? Dit zijn de uitdaging zijn studenten van de Minor Emerging Technologies Playground in Den Bosch aangegaan. Zij hebben onder andere Biomimicry, Biophilic design en gamification ingezet om op speelse wijze te zorgen voor natuur en beweging te activeren.

Het eindresultaat is een Nature’s Arcade dat in OpenX Breda staat. Een interactief spel waarbij de score van de speler het licht en/of water reservoir aangevuld. Vanuit deze reservoirs worden de planten van Nature’s Arcade verzorgd.

Nu te zien in Avans OpenX Bredaarrow

Dit project is onderdel van het onderzoek “Nature connectedness in semi public spaces” van onderzoeker Simone van den Broek.

 

(EN)

Do you feel connected to nature? Feeling connected to nature has many benefits for both your mental and physical well-being. However, our modern environments have become increasingly unnatural and human-nature interaction is very limited for most people. How do we make nature part of everyday life again? How do we make people feel connected to nature again? These are the challenges that students from the Emerging Technologies Playground Minor in Den Bosch took up. They used Biomimicry, Biophilic design and gamification, among other things, to playfully care for nature and activate movement.

The end result is Nature’s Arcade – an interactive game where the player’s score replenishes the light and/or water reservoir. From these reservoirs the plants of Nature’s Arcade are cared for. ‘Nature’s Arcade’ is now on display at  Avans OpenX Bredaarrow

Students involved: Angeline Marques (Communicatie en Multimedia Design), Bram Visser (Industrial engineering), Daan de Wit (Technische Bedrijfskunde), Bjorn Jeurgens (Informatica).

This project is part of the research “Nature connectedness in semi public spaces” by researcher Simone van den Broek.

‘The ultimate goal is to provide people with the information, skills and tools that enable them to improve the quality of their daily lives.’

Simone van den Broek is a researcher within the Situated Art and Design research group, and a tutor for the Communication & Multimedia Design programme at Avans University of Applied Sciences in Den Bosch. 

Simone van den Broek arrow

Research Group: Situated Art and Design

Living in cities developed around data and acting within the inscrutable structure of our techno-society demands art and design that can help understand how we relate to these rapidly changing surroundings and to reflect on that relationship. The research group Situated Art and Design responds to this exigency by fostering a situated turn in art and design through a diverse portfolio of interdisciplinary research projects in partnership with academic and cultural partners, as well as with government and industry.

Read more arrow

Thank you for your subscription! Please check your email inbox to confirm.

Okay