Caradt

Filter

  • Cultural and Creative Industries
  • Situated Art and Design
  • Biobased Art and Design
  • All

Search

New Impact Pathways for Biobased Art & Design – 24 Oct 2022

24 Oktober, 12.00 – 17.00

The New Block, Kastanjelaan 300, 5616 LZ Eindhoven

< English version below >

Je bent uitgenodigd voor de workshop Nieuwe Impact Pathways voor Biobased Art & Design, op 24 oktober, 12.00 – 17.00. In deze sessie willen we nieuwe mogelijkheden verkennen waarop biobased designers hun werk op een effectieve manier kunnen inzetten om maatschappelijk (inclusief economisch) impact te bereiken. Door kennis te maken met nieuwe, alternatieve modellen die binnen economische wetenschappen de afgelopen jaren naar voren zijn gekomen, hopen wij om gezamenlijk scenario’s te ontwerpen die nieuwe impact pathways voor biobased designers zichtbaar maken. De workshop begint met een rondleiding door de expo Ode aan de Durvers en een presentatie van Possible Landscapes, beide uit de koker van Stichting Nieuwe Helden – Biobased Creations.

Deze workshop is onderdeel van het ClickNL onderzoeksproject Van Award naar Impact. Deelname is gratis en open voor biobased kunstenaars en designers.

Aanmelden kan via: ee.nieuwenkamp-snijders@avans.nlarrow.

Alle deelnemers ontvangen de eindrapportage van het onderzoeksproject en worden voor de eindpresentatie uitgenodigd.

 

Workshopleiding (Head of the Workshop):

Dries van Wagenberg (Dutch Design Foundation)

Met bijdragen van (Contributors):

Diana van Bokhoven (Stichting Nieuwe Helden – Biobased Creations)

Kaj Morel (Lector New Marketing, Avans Hogeschool)

Estelle Nieuwenkamp-Snijders (Onderzoekster Van Award naar Impact)

Douwe-Frits Broens (Econoom, Centre of Expertise Biobased Economy, Avans Hogeschool)

Sebastian Olma, (Lector Cultural & Creative Industries, Avans Hogeschool)

Artwork by: Evie Shaffer 

You are invited to the workshop New Impact Pathways for Biobased Art & Design, on October 24, 12:00 – 17:00. In this session we will explore new possibilities for bio-based designers to use their work in an effective way to achieve societal (inclusive) impact. By getting acquainted with new, alternative models that have emerged within economic sciences in recent years, we hope to design scenarios together that reveal new impact pathways for biobased designers. The workshop starts with a tour of the exhibition Ode aan de Durvers and a presentation of Possible Landscapes, both created by Stichting Nieuwe Helden – Biobased Creations.

This workshop is part of the ClickNL researchproject van Award naar Impact. Participation is free and open to biobased artists and designers. You can register via ee.nieuwenkamp-snijders@avans.nl. All participants receive a receipt report of the researchproject and are invited to the final presentation.

The workshop takes place on October 24th, from 12:00 to 17:00 at The New Block, Kastanjelaan 300, 5616 LZ Eindhoven.

‘Our research group investigates the role artists, designers and cultural producers in general can play in developing the aesthetics and poetics of a desirable future.’

Sebastian Olma is professor Cultural and Creative Industries. He works for the Expertise Centre Art, Design and Technology.

Sebastian Olma arrow

Research Group: Cultural and Creative Industries

The research group Cultural and Creative Industries investigates the role of artists and designers as creative innovators and drivers of social and economic change. Affiliated researchers analyse the cultural and creative industries from a critical point of view and examine the conditions under which timely forms of aesthetic expression and social connectedness can actually take place within the precarious reality of this field. What economic models are required by artists and designers to create a meaningful practice within the aesthetic, social, and economic intentions of the cultural and creative industries? What skills sets are required for those artists and designers who don’t just want to follow movements, but actually shape novel social and economic models of the future?

Read more arrow

Thank you for your subscription! Please check your email inbox to confirm.

Okay